HOMEDASHBORDOWNERTUTORIALTIPSBANNERSITEMAP

Nazlyizan Creation

Aug 30, 2012

Giveaway Celak Arab



Jom join GA nie .. pemenang akan dapat celak arab ....http://matcuoi.com 
klik Banner okies

tamat pada 31 Ogos 2012


SEGMEN : FOLLOW BLOG KAMU !!!





Jom join .. Top Referral dapat Contact Lens ......

Follower yana 341


Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3




Okies hari nie yana join Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3 dari miss Z
Dah agak lama yana tak join segmen macam nie. So Jom kita join sambil menambah kenalan

yana Blogger dari MELAKA, Follower seramai 340


Segmen tamat pada 10 SEPTEMBER 2012, JAM 2 PETANG


Aug 29, 2012

PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE



Jom join

Cepat ... sebelum terlambat. Klik banner diatas Okieshttp://matcuoi.com 

27hb Ogos2012 dan berakhir 31hb Ogos 2012--12 tengahmalam




Aug 28, 2012

RamaiNya Ustaz & Ustazah On9 SeKaRanG Nie !!



Sunnah Rasulullah s.a.w. bagi pasangan yang baru berkahwin. Suami meletakkan tangan di ubun kepala isteri, dan berdoa :

" Ya ALLAH, aku memohon kepada-Mu kebaikannya, dan kebaikan segala yang Engkau ciptakan pada dirinya. Dan aku berlindung kepada-Mu daripada keburukannya dan segala keburukan yang Engkau ciptakan pada dirinya" (Riwayat Abu Daud no.1260)

#---------------------------------------------------------------------#

Pagi tadi yana on9 FB, jumpa gambar ustaz Don nie... So sweet ... miawww ... heheh tapi yang tak sedapnya. Ramai pulak yang menjadi ustaz & ustazah yang tak berilmu meng"komen gambar diatas. Daripada pelamin sehinggalah ke inai pengantin perempuan.

Aduhhhh ... mereka-mereka nie suka komen yang ve- .... macam pandai-pandai jerk. Tengok orang agama ...ada saja benda yang nak di kondem ... tapi yang buat maksiat tue bukan nak didakwahnya .. biarkan jerk lagi ... Tak paham sungguh yana.


Penuhkan Ilmu didada dahulu ... !!



Aug 23, 2012

BerDarah TElinga !!


Korang layan Dulu Video kat bawah nie ....... --------

Apa pendapat korang ?? kreatif ?? hurm ....
Bagi Yana yang telah membesar pada zaman 80-an dan awal 90-an dulu, sudah terbiasa dengan lagu-lagu raya yang menarik dan berkualiti, tetapi sekarang nie .... lagu-lagu raya nyanyian budak-budak alaf baru boleh buat telinga nie berdarah. Arghh!!
Hanya Pendapat Peribadi YaNa ********

Saya Dah Start Bekerja ... huhuh


Assalamualaikum ... Salam sejahtera



Hurmmm ... Uarghhhhhh tutup mulut. Nanti lalat masuk! hukhuk Dah bersawang blog nie semenjak cuti raya hari tue. Tak sempat nak hupdate blog tyme raya. Biasa ler ... orang dah berlaki banyak tempat nak dituju. Dah bertambah saudara mara. Sampai tak cukup nafas nak makan. heheh 

Siapa yang masih bercuti??? huntung ler ........ huhuh Hari nie yana dah naik kerja. Kawasan sini sunyi sepi lagi. Masih banyak syarikat yang tutup. Bercuti raya .... 

Pagi tadi awal subuh hujan dah turun. Menambahkan kemalasan untuk bekerja. Menggugat iman betul. Nasib baik dapat nasihat percuma dari incik suami. Ku gagahi jugak perasaan ini untuk bekerja .. hahah PoYo !! Jelez jugak kat incik suami. Yelah kita kene kerja. Dia masih berselibung dengan selimut. Incik suami minggu depan baru start kerja. 
Untung ler .... !!!

MaRi KiTe KeRja !!


Aug 17, 2012

Jom MasaKkk



Apekah ... ??? siapa tahu apa yang didalam kuali gambar atas tue??.. cepat teka... siapa betul dapat makan tyme raya nanti (tipu jerk...) eh tak clear lah ... heheh alasan ler tuew... 

Ok lah kalau korang nak tahu.. gambar diatas adalah "Rendang Siat" ... kenapa pulak panggil rendang siat? sebab ... daging tue disiat-siat bukan dipotong macam selalu.

Merumitkan juga buat rendang siat nie. Ambil masa nak siat daging. Nak masak sampai betul-betul kering. Tapi yang rumit tue lah SeDaP ! Tak pecaya? cer buat .. heheh

Rendang nie buat awal takpa. tak basi. sebab kene masak sampai kering. Boleh disimpan lama. Macam serondeng jugak. 

Erm.. berbuka nie boleh rasa ckit. hehe pencuci mulut..



Aug 16, 2012

CuTi AwaL BuaT KuiH


Assalamualaikum ... Salam sejahtera.

Hari nie yana dah bercuti. So mestilah menjalankan misi untuk membuat kuih raya. Kuih nie saja jerk yana buat lambat-lambat. Yelah kalau buat awal-awal .... memang tak jumpa ler kuih nie nanti tyme raya. Habis masuk perut tyme berbuka ngan sahur. Buat pencuci mulut katanya.

Nak panggil kuih ke biskut ek ??? hentam jerk lah labu .... nama kuih nie .... cornflakes coklat. sedapppppp  hehehe nie kuih kegemaran yana. Bila beraya rumah orang. Mesti yana cari kuih nie. Kalau ada ..... memang kosong ler balang raya tuan rumah. hehehe Sebab kuih kegemaran ler yana buat sampai dua botol. Orang yang datang beraya tak makan ... habis yana makan jerk kadang-kadang. 

ok lah nak buat kuih lain pulak .... memang kerja buat kuih jerk lah tyme macam nie ... heheh



Aug 15, 2012

Rancang Perjalanan Anda

Sekadar gambar hiasan

Mungkin Esok atau lusa akan jadi macam gambar diatas kan. Masing-masing dah sibuk untuk pulang ke kampung halaman.

Kene bijak mengatur perjalanan anda supaya tidak menyusahkn diri sendiri dan orang lain ... mungkin juga dapat mengurangkan kadar kemalangan di bulan yg mulia nie ..... moga selamat sampai untuk semua yang akan pulang berhari raya ke kampung.

Apa pun yana berharap kamu semua berhati-hatilah, doa jangan lupa tau, moga selamat pergi dan balik ....


PANDU CERMAT JIWA SELAMAT ... INGATLAH ORANG TERSAYANG




m00d Nak CuTi .. Anda BiLa LaGi ??


Wow ..... besaqnya gambar ... kikiki itulah hasilnya wallpaper desktop yana. Dari pagi mood nak bekerja dah kelaut. So yana pun merajinkan diri mengedit gambau untuk dijadikan wallpaper pc opis yana ... dan kerja lain yg sewaktu dengannya (mengulau) ..... shuuuuuuuuy jangan mengadu kat bos yana ekkk .... hehehe

Hari nie yana last kerja .... eh bukan nak berhenti lah. Esok yana dah start bercuti untuk beraya. Khamis depan baru naik kerja. Amboi sakan cuti ..... heheh Excited nak beraya dengan incik suami ... 1st time tue. 

Cuti yana dah approve ?? Cuti korang macamana ?? Apa-apa pun .. Selamat bercuti yoy  :)

SeLaMaT HaRi RaYa ... BeRhaTi-HaTi Di JaLaN RaYa




Giveaway: Blog Anniversary



Jom join sempena 1st anniversary tuan punya blog nie.

Yana Tag semua follower yana :)

DateLine : 9/8/12 - 9/9/12


Aug 14, 2012

Riang Ria Raya


Assalamualaikum ... Salam sejahtera

Mood yana sekarang nie dah riang ria untuk beraya jerk nie. Badan kat tempat kerja. Tapi hati nun jauhhhh kelaut .... erkk bukan kelaut ler .... hati nak beraya lah!!


Ucapan raya untuk kamu semua ... ikhlas dari yana & incik hubby
Cilok dari FB incik hubby



Aug 13, 2012

Lawak #1


Girl VS Boy

Girl: Awak merokok?
Boy: Tak...
Girl: Minum?
Boy: Tak...
Girl: Ada kereta?
Boy: Cuma ada BMW,WOLKSWAGEN,SUBARU,HONDA DENGAN FERRARI...
Girl: [Wah anak orang kaya rupanya] Rumah kat ne?
Boy: Bukit Antarabangsa...
Girl: Wah mesti mahal...
Boy: Tak la...cuma RM 950.000 je...
Girl: Dah pernah pegi haji?
Boy: Umrah baru 3 kali...haji 2 kali..
Girl: Wah...[Calon suami mithali]...kerja apa?
Boy: Pengarah syarikat..
Girl: [Confirm jadi boyfriend aku] HOBI?
Boy: tipu org...
hahahaahaa..


--> memang dapat makan kasut size 10 <--

***coPyPasTe




Eh siapa Yang Baik Hati nie ....


Eh .. dapat surat ler ... dari Johor tue. Siapa pulak yang bagi ek.... (otak fikir siapa yg ddk Johor)


Cepat-cepat bukak !! bukan surat lah .... kad raya !! yeahyeah yana dapat kad raya .... siapa pulak yang bagi ek?? zaman belajar dulu selalu lah dapat. Sekarang nie memang takkk ler ......


Bukak-bukak nampak duit dulu ... heheh Siap dapat duit raya sekali !! Tqvm .... tengok nama ngan signature.  Baru teringat!! yana antara terawal bagi details kepada yuliana untuk dapatkan kad raya. hehehe


Terima kasih yuyu ... Jom terjah blog yuyu disini



Ada Owg FolloW YaNa Ler ......


Assalamualaikum .. Salam sejahtera

It's Monday again !! .... kohkoh ..... pagi nie yana tak bluesS macam monday kebiasaannya. Sebab mood rayo dah membuak-buak nie. hehehe Macam bebudak jerk yana nie kan. Ada ku kesahhhh ..... eh entry nie bukan nak cerita pasal rayo ke Blues. Termeleret plak ... kkk

Pagi tadi bukak email ... eh macam famous amous jerk nama ngan wajah pemilik nie! jengggg ... pewitttt "Lyssa Faizureen" Follow yana kat twitter ler ...... (owg laen tak heboh pon) hehehe

Lyssa .... nie bukan auto follow kan ..kn. heheh yang sebenarnya yana salute ngan lyssa nie tau. Sebab ramai follower kat blog beliau. Blog yana cantik (cantik kew..euww) pun sebab yana selalu ikut tutorial yang lyssa sediakan di blog beliau yang memang super senang nak ikut. Trimas lyssa .....

Yana tak aktif sangat kat twitter .. sebab .... sebab ... (buat muka malu nieh ..!!) yana tak geti guna twitter sangat ler. kahkah buta twitter tol ler dak yana nie. hukhuk tapi lepas nie mungkin yana akan fahami twitter dengan lebih mendalam. Korang-korang jom lah follow yana kat twitter. Baru ler semangat waja yana sampai nak ber twitt ....



---@ Lyssa dah follow yana kat twitter, Bila lagi nak follow blog yana?? heheh Sudi-sudi lah singgah dan follow blog yana yang tak seberapa famous nie ekkkkk ...... yg hado



Aug 11, 2012

Tips *4 = Hilangkan Ruam SuSu



Apekah?? hehehe Model diatas adalah anak buah yana yang baru lahir lebih kurang sebulan usianya. Ruam susu ini selalu terjadi pada kulit muka dan leher baby. Ia disebabkan oleh susu badan ibu atau susu tepung yang terkena dikulit baby.

Tips kali ini dari mak yana. Untuk hilangkan ruam susu nie. Anda hanya perlukan Nescafe sahaja. Iya, hanya nescafe & air suam.

1. Nescafe
2. Air suam

- Campurkan nescafe dan air suam tersebut. 
- Jangan terlalu cair. 
- Tepekkan dikulit baby seperti bedak sejuk. 
- Biarkan sehingga kering. (15 - 20 minit)
- Cukup masa, bersihkan kulit baby

*Lakukan sehingga ruam tersebut hilang


Aug 10, 2012

JOM BELAJAR BUAT KETUPAT


Sebelum raya nie apa kata kita Lembut2kn tangan menganyam ketupat (bukan mengumpat k). kira test power dulu ler .... buatnya balik rumah mak mertua nanti. Tetiba dapat tugas buat ketupat. Baru ada akal ...ini peringatan utk diri sendiri judak ... kikiki Jom kita ~




Bahan-Bahan:
2 kg beras pulut - rendam 6 jam
2 tin santan - 800ml
1 sb rata garam
daun palas secukupnya





Cara Membuatnya:






•kukus pulut separuh masak (-+ 10min). masukkan pulut yg separuh masak dlm bekas besar. masukkan 1 tin santan yg dicampur dgn garam. kacau serata. biarkan 10 min.


•kukus lagi beras tadi hingga masak. masukkan pulut yg dah masak dlm bekas besar. masukkan lebihan santan. biarkan hingga suam. dan boleh bungkus.


•bila semua siap di bungkus. kukus lagi ketupat tadi selama 30 min.


•siap untuk dihidang





@
Sumber :- FaceBook ^^






Merdeka-Raya Random Giveaway by Liyana's Studio



Jom kita join GA Merdeka-Raya dari cik Liyana nie

Tag :-



closing date : 31/8/2012




Continuity #Sabarlah Wahai Hati



Assalamualaikum ... Salam Sejahtera
Kenapa tajuk continuity????? ini kerana adalah  disebabkan ...... kesinambungan dari entry yana semalam "Sabarlah Wahai Hati". Rata-rata yang komen macam tak berapa faham apa yang yana ceritakan. Mungkin masa menaip semalam emosi yana tak berapa stabil ... ayat pun berfalsafah tahap dewa kot .... hakhak

Entry semalam tue bukan pasal yana tak muat baju raya ke berbadan dua ke ....... tapi cerita tue mengenai ........ hurmmm kalau yana cerita lagi takut emosi pulak. Sebab sebelum nie yana ada buat entry mengenai perkara nie. apa kata korang baca " kat sini " untuk cerita yang lebih details Okies .... 


Teringin .. hurmmmm



Aug 9, 2012

Kekosongan Jawatan

SEMUA AKAN DIKEHENDAKI HADIR TANPA SEBARANG PENGECUALIAN


KEKOSONGAN JAWATAN:
A. Ahli Syurga Dari Awal.
B. Ahli Neraka Dari Awal.
C. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN (khas untuk jawatan A):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.

TARIKH TEMUDUGA:
Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini.

LOKASI TEMUDUGA:
Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN:
Anda tidak perlu bawa sijil-sijil,termasuk sijil saham termasuk saham Internet.
Anda tidak perlu bawa pingat , Mercedes mata belalang atau kad kredit.
Anda tidak perlu bawa wang atau harta serta emas yang anda kumpul.
Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.
Sila bawa dokumen asal iaitu : Iman dan Amal serta sedekah jariah sebagai sokongan.

PANEL/PENEMUDUGA:
Mungkar dan Nakir.

ENAM SOALAN BOCOR:
1. Siapa Tuhan anda?
2. Apa Agama anda?
3. Siapa Nabi anda?
4. Apa Kitab anda?
5. Di mana Kiblat anda?
6. Siapa Saudara anda?

CARA MEMOHON:
Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan bengis kepada orang-orang tertentu. Ia diberi nama Izrail.

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA TERTUTUP INI:
Hadis hasan yang diriwayatkan oleh Ahmad Hanbal, yang bermaksud begini:

Sabda Rasulullah SAW:

"Sesungguhnya apabila jenazah seseorang itu diletakkan didalam kuburnya, sesungguhnya jenazah itu mendengar suara terompah kasut) orang-orang yang menghantarnya ke kubur pada saat mereka meninggalkan tempat itu. Jika mayat itu seorang muslim, maka solat yang dilakukannya ketika beliau masih hidup di dunia akan diletakkan di kepalanya, puasanya diletakkan disebelah kanannya, zakatnya diletakkan di sebelah kirinya dan amalan kebajikan daripada sedekahjariah, silaturrahim,perkara kebajikan dan ihsan diletakkan dihujung dua kakinya.

Ia akan didatangi malaikat dari aras kepala, maka solat itu berkata kepada malaikat : dari arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah ke sebelah kanan, maka puasa berkata kepadanya : dari arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah kesebelah kiri, maka zakat berkata kepadanya : dariarasku tidak ada jalan masuk. Kemudian di datangi dari arah kedua hujung kakinya dan berkatalah amal-kebajikan : di bahagianku tidak ada jalan masuk.

Maka malaikat berkata kepadanya : Duduklah kamu. Kepadanya (mayat) memperlihatkan matahari yang sudah mula terbenam, lalu malaikat bertanya kepada mayat itu : Apakah pandangan kamu tentang seorang laki-laki (Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepadanya? Maka berkata mayat itu : Tinggalkan aku sebentar, aku hendak sembahyang. Maka berkata malaikat : Sesungguhnya engkau akan mengerjakan solat (boleh saja solat) tetapi jawab dahulu apa yang kami tanya ini. Apakah pandangan kamu tentang seorang laki -laki Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepadanya? Maka berkata mayat itu: Laki-laki itu ialah! Nabi Muhammad saw dan aku naik saksi bahawa nabi Muhammad saw itu ialah pesuruh Allah yang membawa kebenaran daripada Allah Subhanahu Wata'ala. Maka malaikat berkata kepada mayat itu :
Demikianlah kamu dihidupkan dan begitu juga kamu dimatikan dan dengan demikian juga kamu dibangkitkan semula diakhirat insya'Allah. Kemudian dibuka baginya satu pintu syurga, maka dikata padanya itulah tempat kamu dan itulah janji Allah bagi kamu dan kamu akan berada di dalamnya. Maka bertambahlah gembira mayat itu. Kemudian dilapangkan kuburnya seluas 70 hasta dan disinari cahaya baginya".
Sila war-warkan tawaran jawatan kosong ini kepada semua sahabat.

Wallahu-a'lam. Semoga berjaya dalam temuduga ini.http://matcuoi.com 



Senarai Pemenang #Saya Nak Sampul Duit Exclusive YANA 1st GA#

my new entry is after this sticky post 



Perkara yang ditunggu-tunggu telah tiba. Disini yana ingin mengumumkan Pemenang bagi Segmen #Saya Nak Sampul Duit Exclusive YANA 1st GA# adalah seperti senarai berikut

Terima kasih pada semua yang telah menyertai segmen pertama yana nie. Terima kasih banyak2 kerana telah support yana. Bagi yang tidak berjaya jangan putus harapan Okies. Insyallah yana akan buat segmen lagi. Cuma bila jerk tak tahu lagi. heheh

Diharap pemenang Pertama, Kedua, Ketiga & Top referal yang telah berjaya dapat memberikan butir2 berikut ke alamat email yana dengan kadar SEGERA untuk proses seterusnya. Pemenang Saguhati hanya perlu memberikan No. h/p.
Email yana : yanayien@yahoo.com


1. nama penuh
2. alamat kediaman
3. no. h/p
4. gambar utk letak disampul
5. nama samaran utk letak disampul



*sekiranya peserta terpilih tidak memberi kerjasama, pemenang akan di gantikan dengan peserta seterusnya.



Sabarlah Wahai Hati :(


Yana tak tahu nak intro mcmane. Tapi hati nie sering terdetik perasaan nie tiap kali baca status kawan FB. Berita gembira buat mereka. Tetapi berita sedih buat yana.

Sedih, menyesal ........ tak sabar, semua lengkap dalam hati nie.

Mungkin kalau masih ada rezeki. Raya nie yana mesti dah tak muat pakai baju kurung or fesyen. Yana mesti dah pakai jubah kan. Hurmmmm

Sabarlah wahai hati ..... sesungguhnya aku redha dengan ujian mu ini. Berikan lah aku dan suami rezeki ini sekali lagi. Amin .....




20 Perkara Yang Membawa ke SYURGA



Selamat Beramal Ibadah

Dibulan puasa ini marilah kita tambahkan pahala semampu yang boleh


Aug 8, 2012

Zakat Drive Thru


Membayar zakat menerusi kaunter pandu lalu yang pertama diperkenalkan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) berdekatan Sultan Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, hari ini. Langkah itu adalah inspirasi yang diperkenalkan Imam Besar, Hazaruddin Baharuddin bermula jam 9.30 pagi hingga 5.30 petang kecuali Jumaat - Berita Harian

Dah makin senang sekarang nie. So jangan lah banyak alasan ea ...... jangan buat2 lupa udah ler .....


BASKIN ROBBINS Punya Cerita





Malam nie mesti ramai nak serbu BASKIN ROBBINS kan ..... tapi korang tahu tak lokasinya?? kalau tak tahu cer rujuk link bawah nie. harap dapat membantu ... 












nak senang klik jerk gambar bawah nie ....




gambar bawah nie bukti yana tak cakap bohong .... hikhik




Berwajah Baru lah ...




Tadi dalam jam 10am .. yana bukak MR nuffnang .... wahhhh dah berwajah baru ler. Masih tekan2 lagi. benda baru lah katakan .... heheh

Tapi mcm slow ckit ler ... kew tenet yana yg slow

Cer korang cek Mr nuffnang



Giveaway Raya untuk Semua






Yana tag





Jom join Bloglist Cci



Saya Bukan Blogger Doodle

Jom masuk bloglist cci .. klik banner utk lebih lanjut.


Tarikh Tutup:- 10/8/2012
Tepat Jam 9.00 mlm




Taknak kew ??






Selamat pagi warga blog .... intro mcm segar jerk kn. heheh yelah ... semalam berakhirnya 1st GA yana. Terima kasih pada mereka-mereka yang telah sudi support GA yana.

Kepada pemenang tahniah diucapkan. Kepada yang tidak berjaya jangan putus harapan okies (mcm gud2 jerk) kahkah ..... 

Insyallah jika diizinkan yana akan buat GA lagi. Mungkin hadiah lagi gempak. Ga nie hadiah simple jerk. tapi Yana ikhlas tau .... tue yang penting

Kepada pemenang yang masih belum lagi email details mereka ke email (yanayien@yahoo.com) yana. Tolong usahakan dengan secepat mungkin (ASAP). Jika tidak hadiah tersebut akan diberikan kepada peserta bertuah yang lain. Ramai lagi yang tunggu tue .....

Salam Ramadhan semua


http://matcuoi.com



Aug 7, 2012

Saya Nak Sampul Duit Exclusive YANA 1st GA


my new entry is after this sticky post


Assalamualaikum .. Salam Sejahterahttp://matcuoi.com

Hari nie yana nak buat 1st GIVEAWAY. Hadiah memang simple sangat TAPI ikhlas tau.





1. Buatkan entri simple bertajuk  - Saya Nak Sampul Duit Exclusive YANA 1st GA

2. Masukkan banner GA ke dalam entri anda dan link back ke sini

3.Hantarkan link penyertaan anda ke ruangan komen entri ini sahaja

4. WAJIB Follow Blog dan LIKE FB YANA.

5. WAJIB Follow Blog dan LIKE FB SPONSOR.

6. Tolong KLIK KLIK KLIK (tunggu sampai habis loading..JUJUR ea)

7. Tarikh tutup GA ini ialah pada 11.08.2012, JAM 11.59pm

Apa yang Exclusive sangat ??? Yana akan Design sampul duit tersebut dengan meletakkan gambar dan nama pemenang. Suka tak?? selalu dapat free dari bank kan. Raya tahun nie boleh lah bagi sanak saudara dengan sampul exclusive dari anda




** GA ini akan terbatal jika peserta kurang dari 20 **
** Support Me TQ **






PERINGATAN: Penulis tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik komen akaun itu sendiri

Labels

$Pendapatan$ (25) Aktiviti (1) Amal (1) Amalan (1) Anak (1) anakbuah (3) anniversary (1) artis (5) Azimat (6) B'Vite (2) Baju Raya (1) Banjir (4) Bank (1) Banner (1) Bayi (4) berhenti kerja (3) Berita (24) berita harian (1) birthday (2) blin.gd (1) Blogger (13) blogwalking (2) bola (2) BRIM (3) bukan kerana aku tak cinta (6) Cabaran (1) Ceramah (1) Ceritera (137) Ceritera Weekend (47) churp2 (1) CIMB (1) Cinta Hati (148) comel (1) CPUV (6) Craft (3) Cuaca (4) cuti2 (1) Diet (2) DIY (1) Doa (8) domain (3) drama (4) Duit (1) Family (29) FIFA (1) filem (1) Follower (1) Gembira (2) Geram (19) gosip (3) Hadiah (34) hamil (4) Handmade (8) Hari Raya (1) harum malam (1) haziq (1) Hijrah (2) Hobi (1) holiday (12) hospital (2) hujan (1) Info (100) Inspirasi (1) insuran (1) IqramHuzaifah (2) Islam (44) istimewa (3) Jalan Cari makan (18) jalan-jalan (4) kahwin (1) Kanser (2) kata hikmah (1) Kemarau (1) kerajaan (1) kerja (9) kerjabaru (2) Koleksi Baju Raya (1) Komli (1) kuiz (1) Legacy Secret Trading (1) LIKE (1) Lirik (4) makanan (9) masalah domain (1) MBMB (1) melawat (4) membebel (3) Metro (2) Motivasi (1) Nazlyizan (2) Nuffnang (9) Office (17) Passport (1) Pecah Perut (6) Pendapat (12) Penginapan (1) Penyakit (1) percutian (1) Perkahwinan (1) Petua / Rahsia (24) Piala Dunia (1) Produk Kecantikkan (1) produk kesihatan (3) Promot (121) quote (3) Ramadan (3) raya (3) resepi (1) Review (19) Rumah (1) Sahabat (2) SAMB (1) Says (1) Segmen / GA (103) Sharing (242) sinopsis (1) SlimFastDiet (2) SPA (3) sukan (2) Sumbanga (1) Sumbangan (2) Tahun Baru (2) takenote (1) teater (1) tekateki (1) Temuduga (3) terima kasih (7) Testimoni (1) Tips (35) TLDM (4) tol (2) Topup (1) trip (3) Tutorial (12) ubat (1) Uji minda / Pelik (8) Ujian (3) Umrah (3) Video (20) Virus (1) Wayang (2) Wordless Wednesday (58) Zalora (1) zikir (2) Zuriat (3)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...