HOMEDASHBORDOWNERTUTORIALTIPSBANNERSITEMAP

Nazlyizan Creation

Mar 29, 2013

Rindu Pada Mu ....



! Assalamualaikum !


Sunyi sepi rumah sekarang nie ...... cuti sekolah, rumah pun sepi. huhuhuh rindu pada mu my dear, my love, my my my dot my ..... hehehhhh



Yana rindu anak-anak buah yana bedua tue ..... kalau selalu suara diorang ler yang buat riuh kat rumah nie. Sekarang kan cuti sekolah ..... mak yana bawak diorang ke kuala lumpur. Pergi rumah mak adam. Adam tinggal rumah mak yana, masa cuti jerk mama dengan papa dia jumpa kat kampung. 


Beza umur adam dan haziq setahun jerk. Tapi macam nak sama besar jerk diorang nie kan. hehehh Sebelum ke kuala lumpur hari tue, mak yana bawak diorang ke saloon. Tengok ... dua-dua dah macam komando. Minggu nie balik ler diorang semula ..... riuh kembali. huhuhuhh Balik cepat tau sayang ..... muaxxx 







Mar 28, 2013

Tudung 3 Layer



! Assalamualaikum !

Selamat pagi semua ..... Siapa kat sini yang minat pakai tudung layer-layer nie?? alaaa .... tudung 3 layer ala Fareeda. Tapi bukan tudung Fareeda tau. Tudung Fareeda tue takmampu den .... Cer tengok pic kat bawah nie ...


tudung 3 layer ala fareeda

Tudung 3 layer kat atas nie warna oren .... coklat.

tudung 3 layer ala fareeda

Tudung kat atas nie pula warna biru ... tapi tudung nie warna dia ada tone tau ... cantik. Sebab tue harga lebih sikit dari tudung oren atas tue.


Semalam yana dah terrrrr .......... tak sengaja membeli tudung-tudung 3 layer tue. Sebelum nie yana pakai tudung ala kadar jerk .... murah pulak tue. hehehhh Semalam boleh pulak terrr ...... beli tudung tue. heheheh Tapi takpe ...... sebab ...... harga memang mampu milik. Kalau tudung Fareeda memang ya salaam ler ... tak mampu den.

Siapa berkenan ???? kalau nak yana tolong belikan pon boleh .... sebab harga memang da BoomMmm murah ... mampu milik punya ... hehehhh

Alah membeli bisa memakai (betui kew? .. )

Apa-apa hal Inbox yana kat Fanpages SINI





Mar 27, 2013

# Wordless Wednesday # 39 / Exchanged Link



! Assalamualaikum !



Jom join --> Exchanged Link





Pengumuman !! Perhatian ... Perhatian !!!



! Assalamualaikum !

Pengumuman !! Perhatian ... Perhatian !!!

Argh .... Gempak tak ?? hehehhh Esok genap seminggu selepas yana umumkan pemenang GA Gempak Bersama Nazlyizan. So ......... kat sini yana nak minta PERTOLONGAN kepada mereka-mereka yang masih yana tak dapat details mereka lagi.

Kesiannnnnn pada rakan yang lain. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga !! erk ... ada kene mengena ke dalam ini cerita .... ~ abaikan


Tolong bagi details korang kat inbox fanpages yana OKIES ..... klik jerk SINI.


-----------------------------

LINK YANG BELUM BAGI DETAILS

  1. http://talking-typing.blogspot.com/2013/02/giveaway-gempak-bersama-nazlyizan.html
  2. http://sofiyahasya.blogspot.com/2013/02/giveaway-gempak-bersama-nazlyizan.html
  3. http://affy-martin.blogspot.com/2013/02/giveaway-gempak-bersama-nazlyizan.html
  4. http://gadisjohorberkacamata.blogspot.com/2013/03/giveaway-gempak-bersama-nazlyizan.html

----------------------------------------------------

Kalau link korang yang ada kat sini dah bagi details. Tolong bagi tahu yana erk .... mana tahu yana terlepas pandang ................ TOLONG erk. Kalau tak dapat jawapan dalam minggu nie .. yana terpaksa cabut no peserta lain.


help



- TeRiMa KaSiH -



Mar 26, 2013

Kisah Telur Rebus !!



! Assalamualaikum !


Arghh ... sedikit stress !! banyak kerja perlu disiapkan. Sampai blog seperti terabai seketika. Tengah stress nie jom layan cerita Kisah Telur Rebus !!

----------------------------

Aku baru kawin & duduk dgn bini aku bdua. Aku ni ada tabiat suke mkn telo rebus. x tau la nape, sedap agaknye. Sejak aku kawin tabiat tu kurang sket sbb bini aku msak sedap2 tp dh lame gak la aku x pekena telo rbus ni.

So, citernya bulan lps balik dr keje, kete aku rosak, aku cal bini aku n ckp aku balik lmbt sbb kena menapak. Sbb lapar sgt,masa otw tu, aku singgah kedai mkn.. ada telo rebus! apelagi..........., aku mkn nasi dgn telo rebus lah n order lg wat ratah.
Sbelum balik aku bgkus lak, wat mkn smbil bjalan balik. kenyang yg amat, mklumla bls dendam sbb lama xmkn.

Buke je pintu rmh, bini aku ckp "abg, ada 'surprise'.." smbil sengih2 dia tutup mata aku n ikat ngn kain hitam n pimpin aku ke meja makan. Aku pn duduk, dia siap pesan jgn try2 nk buka ikatan.
Aku nk gi toilet sbb perut start buat hal, tp mls nk spoilkan 'surprise' bini. Aku pn tahan je le dulu..

Tetiba fon bini aku berbunyi, dia angkat n gi jauh dr meja. Aku agakla, smp ke dapor dia pegi.

Peluang ni, aku pn kentut sbb dh dr td aku tahan.. bau bleh tahan sbb mkn byk telo..ok, lg skali.. aku pn angkt sbelah punggung dan lps lg satu das!
PRUTT! bau mmg xhingat, aku pn x tahan.. lama plak bini aku ni, aku x sbr nk tau surprise dia. Aku rase nk kentut lg.. aku bangun, tonggeng dan PROTT!!.. fuhh lega. bau mcm bangkai.. dekat 2,3minit bru bau hilang..

Pstu bini aku dtg & mtk mf sbb lmbt, dia pn jerit 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!' Lupe lak arini bday aku, dia suh aku buka kain pnutup mata, aku buka.. mulut aku terus melopong..

ALAMAK!!! aku tgk merah padam muke bpk n mak mertua aku, adik2 ipar aku, duduk keliling meja mkn. Bos n jiran sblah rmh aku pn ade?! Aku nk cover malu, aku pn tanya la bpk mertua aku, 'dah lama ke bapak smpai?' Slamber je bpk mertua aku jwb '"dah lama, sbelum kentut pertama lagi!!"




-------------------------------------------


Hahahhaahhh .... gilew tak gelak !! Baca yg nie boleh hilang stress!!!!




Mar 25, 2013

Kilang Berhampiran Rumah Terbakar



! Assalamualaikum !


Pada jam 2.30 pagi ahad lepas tiba-tiba yana dikejutkan dengan panggilan dari adik yana. Masa tue yana ada di rumah mertua. Fuhh ... macam nak gugur jantung nie. Adik kata kilang tisu yang berhampiran rumah terbakar. Api sedang marak. Kilang tersebut berada kurang dari 100m dari rumah penduduk taman perumahan yana. Rumah yana dikira dekat sangat dengan kilang tersebut. Kebakaran dikatakan telah mula pada jam 1.30am.

Incik hubby tekan minyak kereta bedesup  ..... terus balik rumah. Kat rumah yana masa tue ada adik yana yang perempuan saja. Mak dengan yang lain ke Kuala Lumpur sebab cuti sekolah. Bimbang juga kalau tak dapat selamatkan dokumen penting kami. Mak dengan ayah yang ada di Kuala Lumpur pun tak senang hati. Diorang nak balik .. tapi yana dengan hubby nak sedapkan hati mereka. Kami cakap situasi masih terkawal. So tak perlu lah balik dulu. Sebab mereka baru jerk bertolak sebelum kejadian.





Sesampainya kami kat rumah ... Jentera Bomba 2 biji dah ada kat lorong rumah yana. Lagi 3 biji kat luar kilang. Bomba sedang berusaha memadamkan api dari belakang kilang yang berhampiran rumah penduduk. Bomba sebaik mungkin berusaha mengawal api dari menjilat rumah penduduk, termasuk rumah yana. Masa tue dah ramai orang datang. Tiba-tiba macam ada pertunjukkan pula.






Incik hubby selamatkan motor-motor yang ada dalam rumah. Yana dengan adik selamatkan dokumen penting dalam rumah. Barang-barang kami tak keluarkan. Sebab belum dapat arahan dari pihak bomba. Cuma rumah yang berada disebelah kilang sahaja diarah bersiap sedia jika kemungkinan api tidak dapat dikawal. Masa kebakaran berlaku, terdengar letupan-letupan kecil dari kilang tersebut.

Pemandangan dari belakang rumah yana

Yana tidur dalam pukul 6pagi. Sebab dah tak tahan mengantuk. Hubby standby lagi. Tolong jadi pemerhati bomba padamkan api. Sebab api masih marak lagi. Pagi ahad tue yana bangun jam 8.30pagi. Bomba masih padamkan api lagi. Sebab masih ada asap dari dalam kilang. Kat luar rumah dah macam salji turun jerk. Tisu yang terbakar dibawa angin berterbangan. Bau hangit dari kilang tak yah cakap ler .... 

Pagi tadi sebelum ke tempat kerja, bomba masih ada lagi. Sebab asap dari kilang tersebut masih nampak dari rumah yana. Mungkin bomba standby jika berlaku diluar jangka.

Kilang tisu tersebut menjadi sumber pendapatan penduduk kampung dan taman perumahan disekitar kawasan tersebut, termasuk abang ipar yana. Tak tahu lah nasib mereka .... sebab boleh dikatakan 85% kilang tersebut telah selamat dijilat api.

Berita Sinar Harian
MyNewsHub












Mar 22, 2013

Join Booth Di Tesco Melaka



! Assalamualaikum !


Seminggu dua nie yana bz sikit buat kerja luar. Kerja apa?? kerja craft ler apa lagi ... hehehhh hari nie barang craft yana akan ada di Booth Tesco Melaka buat kali pertamanya. Yeah !! yana join kawan craft untuk buka booth Craft tersebut. Yana tak jaga booth. Yana bagi barang untuk dijual saja.



Gambar diatas adalah salah satu produk craft yang yana buat untuk jual di booth craft tersebut. Kalau nak tengok design bantal tersebut. Boleh ke Nazlyizan Craft BlogShop. Barang lain seperti brooch, coin purse pun ada.

Petang nie nak melawat tapak booth .... saja nak jadi PM tak bertauliah ... hehehh bagi sesiapa yang berminat barangan craft yang comel-comel belaka. Bolehlah serbu ke Tesco Melaka okeh ..... 

Terima kasih ... time balik kerjaaa ... laju jerk kan.. hehehh 





RANDOM : Hadiah Pemenang GA bersama Nazlyizan



! Assalamualaikum !


FuhHhh .... ErmmMmm !!! Tahniah kepada pemenang GA Gempak Bersama Nazlyizan !!! Pemenang Top Referrer dan Pemenang Vol 2 !!! Tahniah buat anda.

Maaf lah kalau ada yang TAK FAHAM ayat dalam entry yana. TAK FAHAM maksud yana. 


"eh saya menang ..... apa hadiah saya erk??"

"kenapa link saya takda dalam senarai"

"macamana nak tuntut hadiah"


huhuhuhhhh sedey ..... yana try cari pemenang melalui alamat fb yang peserta bagi kat Nazlyizan Craft. Tapi ........ tak dapat jejak !!! maksudnya ....... hurmm .. baca semula TUGASAN WAJIB No.1 yang peserta perlu buat !!! tapi ada juga yang private kan msg FB diorang .... tapi yana msg juga masuk dalam folder other. Harap dapat lah ....

Pada yang tak tahu dia MENANG APA ........ Boleh lah semak hadiah anda di entry INI. Maaflah ... yana tak repeat entry Hadiah ..... tapi takkan dah lupa entry GA kot ..... hohohohhhhh

LINK TAKDA DALAM SENARAI ????? adoi .... sedey !! maaf lah .... tak dapat yana nak nolong eh ...... GA start 20.02.13 ..... SENARAI PESERTA update 22.02.13. So yana dah bagi peluang hampir sebulan untuk semak link korang. Kalau takda boleh bagi tahu kan. Tapi senyapppp .... maksudnya?? mungkin terlepas pandang kotttttt ......... 

Maaflah pagi-pagi dah luah perasaan. hahahhahhh Bukan apa ... saja nak fresh kan otak nie.

----------------------------------------

Pada pemenang yang yana tak pm lagi. tolong yana boleh???? TOLONG pm yana kat FB yana DISINI. Tolong bagi link penyertaan dan No. senarai peserta ok. TERIMA KASIH ^^


KLIK LINK-LINK DIBAWAH INI





Mar 21, 2013

Pemenang Vol 2 : GA Gempak Bersama Nazlyizan



! Assalamualaikum !

Alhamdulillah ... tadi dah umumkan untuk Pemenang Top Referrer. Tak semak lagi?? boleh tengok kat sini Pemenang Top Referrer. Tahniah kepada mereka. Ada yang dah reply msg yana, dan ada juga yang belum. Diharap dapat reply msg yana untuk tuntutan Hadiah.

Petang nie yana nak umumkan Pemenang untuk Vol 2, iaitu untuk baki hadiah yang lain. Cabutan No. telah dibuat oleh tangan yana sendiri. Tanpa pilih kasih atau pilih kawan. ok dear .. harap berpuas hati.


----------------------------------


3x Pemenang utama
11,49,8


**Sila semak no anda DISINI


4x Pemenang sampingan
15,4,33,22


**Sila semak No. anda DISINI


13x Pemenang saguhati
19,28,43,31,2,56,45,42,29,40,32,48,6


**Sila semak No. anda DISINI


1x Hadiah peserta bertuah
24


**Sila semak no. anda DISINI
**Sila hubungi sponsor hadiah DISINI

----------------------------------------------


Terima kasih pada yang sudi join GA yana nie. Diharap yang tidak tersenarai dalam pemilihan pemenang jangan berputus asa untuk join GA yana yang akan datang ok. Terima kasih.

**Kepada pemenang Hadiah, Sila PM yana jika tidak dapat msg yana dalam tempoh seminggu dari hari ini. Takut terlepas pandang. Terima kasih.


Pemenang Top Referrer : GA Gempak Bersama Nazlyizan



! Assalamualaikum !

Sekarang yana umumkan pemenang bagi Top Referrer untuk GA Gempak Bersama Nazlyizan ok. Pemenang bagi kategori lain tunggguuu .......


Hadiah Top Referrer 

1. Ruang iklan percuma, 125x125 selama sebulan di blog Nazlyizan



2. Topup RM5.00



------------------------------------------------

Pemenang Top Referrer 











----------------------------------------

Tahniah buat pemenang. Diharap kalian berpuas hati dengan hadiah misteri dari yana. Insyallah yana akan cari korang melalui FB yang telah diberi. Tunggguuuuuu ......

Bagi pemenang, sila reply PM dri yana dalam tempoh seminggu dari hari ini. Terima kasih

SENARAI PESERTA








Tamat : GA Gempak Bersama Nazlyizan



! Assalamualaikum !

Malam tadi tepat jam 11.59pm, maka tamat lah GA ke2  yana. Terima kasih pada kamu, kamu, kamuuuu ... semua yang telah men"join"kan diri dalam GA yana nie.

SEMAK LINK PENYERTAAN

Tadi pagi dah siap buat undi untuk cabutan para pemenang GA. Tapi belum sempat nak cabut undi. hehehhh Nantikan petang nie untuk pengumuman pemenang ok. Jam berapa ??? insyallah sebelum 5.30ptg. Sebelum yana balik kerja lah ... hehehhh



Tengok tue ........ no peserta. Cinonet jerk yana buat ... hehehhhh kedekut sungguh. kikiki


Bekas takda .... so envelop pun jadi ler kan. Aduhh ... sengkek sungguh dak yana nie.

Eh sume dah siap, tapi kenapa tak cabut jerk no pemenang tue ???? alaaaa .... sabo ler sayang ...... hehehhh yana bekerja. So kene siapkan apa yang patut dulu. Nanti kantoi, abis ler yana ...... ngeeee lagi pun tak gempak ler umumkan awal-awal. Peace !!

TungguuUuuuUuu .....





Mar 20, 2013

GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan



INI ADALAH ENTRY YG TELAH DILEKAT DENGAN GAM GAJAH


! Assalamualaikum !


Hari ini dengan rasminya yana nak buat Giveaway ke2 untuk blog Ku Ada Kamu iaitu GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan. Tujuan Giveaway ini adalah untuk berkongsi ole-ole yang yana beli hasil percutian yana ke Cameron hari tue. Ole-ole biasa jerk... tak tahu nak bagi macamana. So yana buatlah giveaway nie. Dan beberapa pertambahan hadiah dari Nazlyizan Craft. Harap-harap kawan sekalian dapat memeriahkan Giveaway ini.. amin.





Syarat-syarat WAJIB :-
  1. Follow blog Ku Ada Kamu
  2. Follow blogshop sponsor Nazlyizan Craft
  3. Follow blog sponsor Nuramsnaz
  4. LIKE Facebook Fanpages DISINI dan DISINI
  5. LIKE Page sponsor pingje.org DISINI

Tugasan WAJIB :-
  1. Tinggalkan alamat FB @ email di kotak komen --> INI (senang nk contact jika menang)
  2. Buat Tajuk Entry " GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan "
  3. Tepek banner segmen di entry dan backlink ke entry ini
  4. Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu
  5. Tinggalkan link Entry Giveaway di kotak komen ini (tempat lain tak layan)
  6. Promot Giveaway ini utk menang hadiah Top Referrer

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan no bertuah yang akan menggunakan tangan 100%. Kecuali pemenang Top Referrer adalah berdasarkan statistik Top referrer yg dipasang di blog ini.


Hadiah yang menanti pemenang :-

  1. 3x pemenang utama - keychain hp love + sepasang brooch + keychain dari cameron
  2. 4x pemenang sampingan - sepasang brooch + keychain dari cameron
  3. 13x pemenang saguhati - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + keychain dari cameron
  4. 4x pemenang top referrer - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + Hadiah misteri 
  5. 1x Hadiah utk peserta yg Bertuah - Banner size 230X90 selama sebulan di Header pingje.org
***free postage adalah sah untuk sekali belian sahaja.


Tarikh tutup Giveaway : 20.03.2013 (11.59pm)







# Wordless Wednesday # 38 / Follow



! Assalamualaikum !




***Nak follow blog orang pon ada limit kew??? ....... bila nk follow keluar benda alah tue ..... so tak dapat nk follow ......






# Wordless Wednesday # 37 / Zikir



! Assalamualaikum !






Mar 19, 2013

Rahsia Tahi Lalat Anda



! Assalamualaikum !

Apa itu tahi lalat?? alaaa .... tahi lalat adalah bintik hitam yang tumbuh di anggota badan manusia. Tahi lalat juga memberi penyeri pada wajah seseorang itu kalau ia tumbuh di tempat yang strategik ^^ Hari ini yana nak share Rahsia tahi lalat anda.

AMARAN !!! Anda tidak dibenarkan percaya 100% atau taksub dengan kenyataan yang bakal dibongkarkan selepas ini !! hehehhh


Ehsan dari Google

--------------------------------------------


RAHSIA TAHI LALAT


1-Bibir atas kanan= Banyak rezeki, pandai

2-Bibir atas kiri = Ramai kawan, baik hati

3-Bibir bawah kanan= Disegani orang, ramai yang suka

4-Bibir bawah kiri = Pandai bicara, tak mudah kalah

5-Leher kanan = Cerdas, jujur, berani menderita

6-Leher kiri = Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahua

7-Leher di tengah= Tercapai cita-cita

8-Biji mata kanan = Suka serong dan pembohong

9-Biji mata kiri = Pembohong tetapi baik hati

10-Hujung mata kanan= Baik hati, sopan santun, cerdas

11-Hujung mata kiri= Baik budi, murah rezeki

12-Punggung kanan= Agak mengalami kesulitan

13-Punggung kiri = Malas dan suka duduk

14-Betis kanan= Suka berhibur, boros

15-Betis kiri= Rajin, tidak suka menganggur

16-Lutut kanan= Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha

17-Lutut kiri= Kurang kuat berusaha

18-Kepala sebelah kanan = Terkabul cita-cita

19-Kepala sebelah kiri= Sering menemui kesusahan

20-Kepala sebelah belakang= Jujur, sabar dan tekun

21-Kening kanan = Cerdas dan cekap

22-Kening kiri= Cerdas dan sopan santun

23-Tengah kening= Keras hati dan berani segala hal

24-Hujung mulut kanan= Kecil rezeki, tak mudah kalah

25-Hujung mulut kiri= Suka berpoya-poya

26-Ketiak kanan= Dapat menyimpan rahsia

27-Ketiak kiri= Jujur, banyak yang cinta

28-Pergelangan kaki kanan= Suka keluar rumah

29-Pergelangan kaki kiri= Kehendak kuat

30-Batang hidung= Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya

31-Pada hidung= Banyak rezeki

32-Dagu bawah kanan= Jujur dan baik hati

33-Dagu bawah kiri= Bijaksana, dan berbudi luhur

34-Kemaluan kanan atau kiri= Baik, suka senggama

35-Tumit kanan= Jujur dan banyak kawan

36-Tumit kiri= Baik budi

37-Alis kanan= Suka menolong dan baik hati

38-Alis kiri= Ramai yang suka

39-Pangkal peha kanan= Kemahuan kuat

40-Pangkal peha kiri= Suka kerja apa pun

41-Telapak kaki kanan= Tak mudah mengeluh

42-Jari kaki kanan= Suka menolong

43-Jari kaki kiri= Berbudi, suka berbuat baik

44-Bahu kanan= Cermat dlm mbuat keputusan, byk tanggungan

45-Bahu kiri= Suka kerja keras, banyak tanggungjawab

46-Buah dada kanan= Baik hati, pendiam, simpan rahsia

47-Buah dada kiri= Ramai kawan, setia pada pasangan

48-Lengan kanan= Setia dan taat pada atasan

49-Lengan kiri= Menepati janji dan rajin

50-Pipi kanan= Ramai teman

51-Tengah-tengah pipi kanan= Ramai yang suka

52-Tengah-tengah pipi kiri= Ramai teman

53-Ubun-ubun= Kurang jujur

54-Pusat= Cerdas, tangkas, tekun

55-Pusat bahagian kanan= Sejahtera dalam hidup

56-Pusat bahagian kiri= Beroleh kemuliaan

57-Pinggang kanan= Sayang pada pasangan hidup

58-Pinggang kiri= Disayang pasangan hidup

59-Dada kanan= Dapat mengatasi masalah

60-Dada kiri= Berani, jujur dan sabar

61-Telapak kaki kanan= Tidak mudah mengeluh

62-Telapak kaki kiri= Baik budi pekertinya

63-Siku tangan kanan= Kuat ingin memiliki kejayaan

64-Siku tangan kiri= Baik hati, suka menolong

65-Jari tangan kanan= Serba beroleh keuntungan

66-Jari tangan kiri= Serba baik bekerja

67-Jari telapak tangan kanan= Banyak rezeki tetapi boros

68-Jari telapak tangan kiri= Banyak rezeki dan cermat

69-Pergelangan tangan kanan= Boros, suka bersukaria

70-Pergelangan tangan kiri= Dapat berpangkat

71-Perut bawah kanan= Banyak rezeki, suka memberi maaf

72-Perut bawah kiri= Baik hati, tenang hidupnya

73-Sudut mata kanan dalam= Disayang suami atau isteri

74-Sudut mata kiri dalam= Tidak mudah dilupakan pasangan

75-Sudut mata kanan luar= Baik budi, ramai yang cinta

76-Pelipis kiri= Murah rezeki, dapat jadi kaya

77-Pelipis kanan= Serba berhasil dalam usaha

78-Kelopak mata kanan atas= Baik hati, ramah, berjaya

79-Kelopak mata kiri atas= Baik budi, ramai yang suka

80-Kelopak mata kanan bawah= Agak malas


81-Kelopak mata kiri bawah= Agak bodoh, kurang bijaksana


***Anda no berapa??? ..... ~


Mar 18, 2013

Hilang Glitterati Dari Nuffnang



! Assalamualaikum !



Dengan rasminya status Glitterati telah ditarik oleh Nuffnang !! hehehhh  Hilang Glitterati dari Nuffnang ... Adoii .... tahu jeles juga incik nuffnang nie erk. Ingatkan dia tak perasan kewujudan Blog picisan yana nie.

 Yelah .... selama berblog nie pon. Puas usaha bagi maintain or naikkan UV tetiap minggu. Tapi hampeh .... seminggu naik RM0.15 paling banyakkkk pon RM0.50. hehehh

So saja nak uji incik nuff, yana try apply Komli. Tak sangka pula approve. Minggu lepas yana start pasang iklan Komli kat bawah header blog. Tak sangka pulak incik nuff JelezZz .... terus kene turun pangkat.

Apa-apa jerk lah incik nuff ..... tak salah mencuba sesuatu yang baru. Nanti dah boring tukar ler semula. Eh boleh kew?? hehehhhh

***Entry ini ditaip dgn kelajuan 190km/j !! tipu jerk .. hehehh yana taip lelaju sebab banyak kerja aka otak tak berapa nk center !! kikiki (eh rerajin ler klik KOMLI yana erk .. hehhh)

PsSs !! GA dah nak tamat !! siapa nk Join Jom CEPAT !!





Mar 15, 2013

RANDOM : GiveAway Gempak Bersama Nazlyizan



! Assalamualaikum !

Setelah hampir sebulan GA yana berlangsung, minggu hadapan 20.03.2013, Rabu adalah hari terakhir sebelum GA melabuhkan tirai. 

Entry kali ini adalah RANDOM untuk GA Gempak Bersama Nazlyizan. GA nie takda lah Gempak mana ... saja letak gempak sebab berduo dengan BFF sebagai sponsor. Tak perlulah pertikaikan ok.

Dibawah ini adalah Hadiah untuk 3 orang pemenang Utama iaitu Keychain LOVE. Hadiah dah siap, cuma tinggal nak letak Huruf kat tengah-tengah LOVE tue. Huruf adalah atas request pemenang. Tapi satu huruf jerk tau .... hehehhhh

handmade

Yana perhatikan, ada juga yang masih tak ikut syarat WAJIB GA ini. Tapi macam yang yana katakan, kita manusia biasa .... malas nk panjang cite. Asalkan dia JUJUR pasti ada REZEKI untuk dia. ***Cepat2 semak SYARAT WAJIB ... kot2 terlepas pandang ke... baik JUJUR. hehehh

Lagi satu mengenai TUGASAN WAJIB. Cuba lihat Tugasan No.1 tue kembali. Ramai kan yang masih terlepas pandang. Maaf lah kalau ada yang tak faham dengan tugasan tersebut. Maksud yana tinggalkan alamat FB @ email di kotak komen "INI". Bukan kat kotak komen entry GA nie ... tapi tolong tinggalkan alamat FB @ email kat link ini --> http://mybrandshopdotcom.blogspot.com/2013/02/giveaway-gempak-bersama-nazlyizan.html

Selalunya pemenang terlepas pandang bila dia join sesuatu GA .. etc. Dia menang tapi tak tahu.. last2 hadiah tue terpaksa sponsor bg kat orang lain. Tak ke RUGI .... 

Maaflah ... ini bukan bebelan tau. hehehh Terima kasih pada yang dah join GA yana. Yang belum join ??? cecepat ler join ..... kat SINI.

- aDioSs -

GIVEAWAY : GEMPAK BERSAMA NAZLYIZAN

SENARAI PESERTA







Luahan HATI Seorang Isteri Anggota ATM



! Assalamualaikum !

Sekadar berkongsi buat tatapan semua. 



Jagalah hati mereka-mereka ini. Jangan sedap mulut berkata-kata. Kerana ada hati yang terguris. Isu di Lahad Datu, ramai yang mempolikkannya. Dalam hal-hal seperti ini, perlu berfikir sebagai MANUSIA. Bukan bagai BINATANG yang tiada perasaan.




Mar 14, 2013

Makcik Kayo Wehh !!!




! Assalamualaikum !

Makcik kayo !!!  hehehehhhh giler tak kayo !! fuhhh ... tapi card apa yang makcik submit erk sehingga berjaya dapat RM20,000 RIBU !! adehh ... kompius nieh ...

Ada sesiapa nak ??? Jom lah yana boleh bagi sikit duit nie ... hehehhhh

Tak payah nak MEMBONGAK !! kalau lah ..... dahhh dahhhh tak payah nak verangan sangat yana oit ....

Nie sume nak menjahanamkan orang jerk ..... baik cari rezeki sendiri. Walau bape sen pun ... tetap halal dan nampak kerjanya. Dari kene tipu hidup-hidup ... hehehh




 *** PsSss ... kalau dapat benda-benda yang diluar akal fikiran ... baik jangan dilayan okeh !!




GA Suka Hati dari Mama Alya



! Assalamualaikum !


klik utk join


Cantik tak scrunchies tue ......  kalau sesiapa nak, boleh join simple GA dari Mama Alya. Simple jerk  ... Jom join ^^

Tarikh tutup GA ni next khamis (21/03/13)


#1 - WEEKLY GA BY SHARINA



! Assalamualaikum !


klik utk join


Jom join weekly GA oleh blogger Sharina ^^

Syarat simple jerk .... lailaiiii



Hadiah : IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013



! Assalamualaikum !


IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 telah tamat, dan pada Khamis, 14.03.2013 telah diumumkan keputusan bagi pemenang IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013. Alhamdulillah ... yana salah seorang pemenang yang berjaya mendapat Cabutan ke-3 (terima kasih Alisha cabut undi kak yana) hehehhhh

Masa mula-mula join tue, takda niat nak menang pun .... yelah sebab ramai yang join. So saja memeriahkan GA sis IntanBerlian. Tapi kalau dah jodoh tak kemana.

Hadiah yang disediakan untuk pemenang pun boleh tahan gempak semuanya. Memang murah rezeki sis IntanBerlian.

Sebelum sponsor post barang, beliau ada call yana. Tanya size. Hurmm .. bab size memang ada masalah sikit. Sebab yana pon tak tahu size badan sendiri ... kikikiki So hentam jerk lah ... yana pilih yang paling kecil iaitu size S.

Semalam hadiah yana dah selamat sampai. Ramai yang booking nak pinjam sebab cantikkk ... tapi ..... semua orang tak dapat pinjam!! sebab size comel macam yana. hehehehhh  Terima kasih kepada :-


&





Baju muslimah yang dijual memang cantik-cantik. Kalau ada yang berminat bolehlah ke blog @ Fanpage Sponsor k. 

***Sejak ber"blog nie .... mak yana cakap abg posmen aktif datang rumah. kikikkkki





Mar 11, 2013

Rumah Mampu Milik (Program RMM)



! Assalamualaikum !

SPNB kini memfokuskan kepada pembangunan Rumah Mampu Milik atau dikenali sebagai Program RMM diseluruh negara. Semalam berlangsungnya Majlis Perasmian salah satu Projek Rumah Mampu Milik oleh SPNB di Taman Sutera Wangi, Melaka yang dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka.

Majlis Perasmian Projek Rumah Mampu Milik


Semalam seharian dari jam 7 pagi hingga ke jam 5 ptg, yana dan incik hubby menghabiskan sisa weekend kami di Majlis Perasmian Projek Rumah Mampu Milik oleh SPNB

Kami datang bukan suka-suka, tapi kami adalah salah sebuah keluarga yang datang untuk memiliki rumah idaman kami. Terdapat lebih kurang 300 lebih lot rumah yang telah siap dibina yang akan dijual pada hari itu. Tetapi yang datang lebih dari 6k orang. huhuhu

pemohon


Nasib kami datang seawal jam 7 pagi. Kami dapat No.190 untuk memilih lot rumah yang sedia ada. Memang azab juga semalam. Kami terpaksa beratur bawah mentari yang terikkkk ... Fuhh tetapi semua itu terbalas juga. Kerana kami dapat / sempat untuk mengisi kuota yang ada.

lot rumah
Sila abaikan pemilik tgn yg GeBu itu ... hehehe


Setelah membayar Booking Fee, kami telah sign S&P perumahan pada hari itu juga. Step selepas ini adalah menunggu Loan samada approve @ reject .... huhhh



Sekarang tengah pening dengan BLR yang ditawarkan oleh beberapa bank yang dicadangkan oleh pemaju semalam. Sesiapa yang ada pengalaman dalam pembelian rumah ??? rasa-rasa bank apa yang bagus untuk pinjaman perumahan??

CIMB | MUAMALAT | BANK ISLAM | AFFIN BANK

Mana satu yang ok untuk buat pinjaman perumahan?

***Rumah Mampu Milik .... tapi harga boleh tahan jugak ... fuhhh sempottt




Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com



! Assalamualaikum !


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....



Mar 8, 2013

Selamat Hari Wanita Sedunia



! Assalamualaikum !

Selamat hari wanita sedunia yana ucapkan kepada semuaaaaa ...... semua, semua !! manusia yang bergelar wanita didunia ini termasuk diri yana sendiri !! 

Hari ini 08 march merupakan tarikh pernghormatan buat wanita sedunia. Hargailah wanita didunia ini setiap saat dan masa. tidak hanya hari ini sahaja.

Hari nie nak hadiahkan lagu buat wanita-wanita didunia ini. chewahh !! Terimalah 
"Juwita Citra Terindah - M.Nasir"




Lirik lagu Juwita Citra Terindah - M.Nasir

Bagaimanakah aku gambarkan
Rasa yang membakar jiwaku
Tiada kata yang tak klise
Bagai habis bahasa bermutu
Sedang engkau teristimewa buat diriku
Ilham tugu Taj Mahal didirikan
Barangkali kita perlu
Melihat di sebalik materi
Kau wanita, aku lelaki
Ayuhlah kita mengikat janji
Yang kau juwita menolak segala dusta
Citera yang indah
Cerita yang sakti
Ku serahkan nasibku pada cinta murni
Juga ku rasakan bakti
Patahkan ku hancurkan badanku ini
Kau tetap menjadi
Ooo... Ooo... pujaan
Ooo... Ooo... juwita
Kau segala-galanya(Sempurnakan cintaku)
Kau juwita menghidupkan jiwa yang lara
Menggoncang kalbu yang lama membeku

***************************************



PERINGATAN: Penulis tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik komen akaun itu sendiri

Labels

$Pendapatan$ (25) Aktiviti (1) Amal (1) Amalan (1) Anak (1) anakbuah (3) anniversary (1) artis (5) Azimat (6) B'Vite (2) Baju Raya (1) Banjir (4) Bank (1) Banner (1) Bayi (4) berhenti kerja (3) Berita (24) berita harian (1) birthday (2) blin.gd (1) Blogger (13) blogwalking (2) bola (2) BRIM (3) bukan kerana aku tak cinta (6) Cabaran (1) Ceramah (1) Ceritera (137) Ceritera Weekend (47) churp2 (1) CIMB (1) Cinta Hati (148) comel (1) CPUV (6) Craft (3) Cuaca (4) cuti2 (1) Diet (2) DIY (1) Doa (8) domain (3) drama (4) Duit (1) Family (29) FIFA (1) filem (1) Follower (1) Gembira (2) Geram (19) gosip (3) Hadiah (34) hamil (4) Handmade (8) Hari Raya (1) harum malam (1) haziq (1) Hijrah (2) Hobi (1) holiday (12) hospital (2) hujan (1) Info (100) Inspirasi (1) insuran (1) IqramHuzaifah (2) Islam (44) istimewa (3) Jalan Cari makan (18) jalan-jalan (4) kahwin (1) Kanser (2) kata hikmah (1) Kemarau (1) kerajaan (1) kerja (9) kerjabaru (2) Koleksi Baju Raya (1) Komli (1) kuiz (1) Legacy Secret Trading (1) LIKE (1) Lirik (4) makanan (9) masalah domain (1) MBMB (1) melawat (4) membebel (3) Metro (2) Motivasi (1) Nazlyizan (2) Nuffnang (9) Office (17) Passport (1) Pecah Perut (6) Pendapat (12) Penginapan (1) Penyakit (1) percutian (1) Perkahwinan (1) Petua / Rahsia (24) Piala Dunia (1) Produk Kecantikkan (1) produk kesihatan (3) Promot (121) quote (3) Ramadan (3) raya (3) resepi (1) Review (19) Rumah (1) Sahabat (2) SAMB (1) Says (1) Segmen / GA (103) Sharing (242) sinopsis (1) SlimFastDiet (2) SPA (3) sukan (2) Sumbanga (1) Sumbangan (2) Tahun Baru (2) takenote (1) teater (1) tekateki (1) Temuduga (3) terima kasih (7) Testimoni (1) Tips (35) TLDM (4) tol (2) Topup (1) trip (3) Tutorial (12) ubat (1) Uji minda / Pelik (8) Ujian (3) Umrah (3) Video (20) Virus (1) Wayang (2) Wordless Wednesday (58) Zalora (1) zikir (2) Zuriat (3)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...